Årets artister

 

Här presenteras årets artister med en kortare resumé.

Artistpresentationer 2016
 

Quatuor Ardeo

Quatuor Ardeo

Quatuor Ardeo (Ardeokvartetten) grundades 2001 och har vunnit priser i kammarmusiktävlingar i Bordeaux, Moskva och Melbourne. Kvartetten har spelat vid många stora internationella festivaler, däribland the Radio France Festival i Montpellier, Beethovenfestspiel i Bonn, Davos i Schweiz och Schleswig-Holstein festivaleni Tyskland. I Sverige har de under 2015 framträtt i Stockholms Konserthus. Kvartetten består av Carole Petitdemange och Mi-sa Yang, violin, Yuko Hara, viola och Joëlle Martinez, cello.

Karin Andersson, sopran

Karin Andersson, sopran

Karin Andersson är en av Sveriges mest lovande unga sångerskor. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har under våren medverkat som solist i Janáčeks Jenufa på Operan. Karin har mottagit ett flertal stipendier, bland annat Christina Nilsson- stipendiet 2011. På Julita framför hon tillsammans med pianisten Carl Pontén i ett program med tonvikten på nordiska romanser av Sibelius, Rangström m.fl.

Tania Naranjo, piano och Minna Weurlander, accordeon

Tania Naranjo, piano och Minna Weurlander, accordeon

Carl Pontén, piano

Carl Pontén, piano

Carl Pontén, piano, tog sitt solistdiplom vid musikkonservatoriet i Florens i Italien och fortsatte studierna vid Mozarteum i Salzburg och i Trieste (Scuola Superiore del Trio di Trieste). Han har konserterat flitigt runtom i världen och är även verksam som pedagog (bl.a. vid Musikhögskolan i Karlsruhe, Tyskland). Han har tilldelats flera stipendier, bl.a. Landstinget Sörmlands kulturstipendium, blivit vald till ambassadör för Katrineholm och framträtt för Nobelstiftelsen.

Markus Stockhausen, flygelhorn och Tara Bouman, klarinett

Markus Stockhausen, flygelhorn och Tara Bouman, klarinett

Trumpetaren Markus Stockhausen framträdde under 25 års tid tillsammans med sin far, kompositören Karl-Heinz Stockhausen. Idag skriver Markus själv musik och har fått sina verk framförda av RIAS Chamber Choir, The London Sinfonietta, Orchestra d‘Archi Italiana, Winterthur Chamber Orchestra och Berliner Filharmonikernas Celloensemble. Tillsammans med klarinettisten Tara Bouman framför han i Julitas museibyggnad ”Moving Sounds”, improviserad musik anpassad för den aktuella konsertsalens speciella akustik och atmosfär.

Fedor Belugin, viola och Carl Pontén, piano